Home arrow Εφαρμογές
EMDR
ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Εφαρμογές Εκτύπωση

Η μέθοδος EMDR είναι μια συνθετική μέθοδος ψυχοθεραπείας, που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία μεγάλου φάσματος προβλημάτων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το Τραύμα την Διαταραχή Μετατραυματικού Στρές (PTSD) και με το άγχος.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μέθοδος EMDR μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη επεξεργασία τραυματικών αναμνήσεων, επιφέροντας έτσι σταθερές γνωσιακές και συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές καθώς και σημαντική μείωση άλλου είδους συμπτωμάτων.

Εφαρμόζεται παγκοσμίως σε θύματα φυσικών καταστροφών (τυφώνες, πλημμύρες, σεισμούς, τσουνάμι κ.α) καθώς και στους επαγγελματίες οι οποίοι συνδράμουν στη διαχείριση κρίσεων (πυροσβέστες, αστυνόμοι, γιατροί, νοσοκόμοι, εκπαιδευτικοί, εθελοντές κ.α) για θέματα επαγγελματικής εξουθένωσης, καθώς και σε θύματα πολέμων, τρομοκρατικών επιθέσεων, βασανιστηρίων κ.α. Επίσης η μέθοδος EMDR είναι επιτυχής στην αντιμετώπιση άλλων συμπτωμάτων όπως άγχος απόδοσης, θέματα αυτοεκτίμησης φοβίες και άλλες διαταραχές άγχους σχετιζόμενες με τραυματικές εμπειρίες.

Επίσης είναι επιτυχής και σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, τροχαίων ατυχημάτων, βίας και για οποιοδήποτε τραύμα σχετίζεται με τις διαταραχές άγχους.

 
 
emdr_banner.jpg 

emdr2011.gif

created by www.artime.gr